Noedels met kip, broccoli en rode paprika
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney

Chutney vindt zijn oorspronkelijk in India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mix van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Wil je zelf aan de slag met chutney? Bekijk dan ons blog voor een huisgemaakt recept!

Allergens:
Gluten
Soy
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

110 g

Kipfiletstukjes

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

40 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ teaspoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories751 kcal
Energy (kJ)3142 kJ
Fat32 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Lid
Pan
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

Snijd de paprika in smalle repen
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de paprika in smalle repen.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletblokjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dek de pan af met een deksel
3

Verhit de overige roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaagvuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak de broccoli 10 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet vervolgens af.

5

Maak ondertussen in een kom een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn.

Voeg de noedels toe
6

Voeg de paprika, kipfiletblokjes en saus toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de overige mangochutney en garneer met de koriander.