Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
½ unit
Courgette
½ unit
Wortel
¼ unit
Rode peper
110 g
Kipgehakt met Indonesische kruiden
1 sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
50 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de wortel in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten. Voeg de knoflook, rode peper, courgette en peen toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember en de sojasaus toe en meng goed.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.