Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

De zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en knoflookpuree geven veel smaak aan dit gerecht. En al deze smaken zet jij al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Shallot

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories580 kcal
Energy (kJ)2425 kJ
Fat17.7 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate67.9 g
Sugar21.9 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein31.8 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Wok or sautépan
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en het kipgehakt toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gember en sojasaus toe en meng goed (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

 

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn 2 belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.