Noedels met kipgehakt in Aziatische saus
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Courgette

½ piece

Pak choi

½ piece

Onion

1.5 teaspoon

Ground paprika

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2695 kJ
Calories644 kcal
Fat26.5 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate63.1 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein30.7 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en de zoete Aziatische saus.
Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt 3 - 4 minuten gaar.
  • Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.