Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Turnip
3 piece
Garlic
65 g
Chestnut mushrooms
1 teaspoon
Fresh ginger
25 g
Mangetout
¼ bunch
Scallions
½ sachet(s)
Yellow curry spices
100 g
Dried udon noodles
¼ piece
Lime
75 milliliters
Coconut milk
10 g
Salted peanuts
½ tablespoon
Sunflower oil
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid 50 ml bouillon per persoon. Schil de meiraap. Snijd de meiraap in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de gember. Dop eventueel de peultjes.
Tip: 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.
2: Sommige peultjes hebben draadjes. Die kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in ringen. Houd van het groene gedeelte een klein deel apart voor de garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 2 - 3 minuten half gaar. Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 2 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, een limoenpartje en de achtergehouden bosui.