Coconut Curry Noodles with Turnip
Coconut Curry Noodles with Turnip

Coconut Curry Noodles with Turnip

with mangetout & chestnut mushrooms

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Plant-based
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Turnip

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

½ bunch

Scallions

60 g

Chestnut mushrooms

50 g

Mangetout

½ sachet(s)

Yellow curry spices

¼ piece

Lime

75 milliliters

Coconut milk

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1790 kJ
Calories428 kcal
Fat20.7 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate51.6 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein10.8 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 50 ml bouillon per persoon (zie Tip 1). Schil de meiraap of was grondig (zie Tip 2). Snijd de meiraap in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. 

Tip 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

Tip 2: De schil van de meiraap is vrij bitter. Houd je hier niet zo van, schil de meiraap dan zeker.

Groenten snijden
2

Snijd de bosui in ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Deze kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

Limoen snijden
4

Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Saus koken
5

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 4 minuten zachtjes koken. Voeg de udonnoedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de limoenpartjes en de achtergehouden bosui.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.