Noedels met meiraap in kerrie-kokossaus
Noedels met meiraap in kerrie-kokossaus

Noedels met meiraap in kerrie-kokossaus

met peultjes en pinda's

Meiraap ziet er misschien uit als een wintergroente, maar dit vrolijke knolletje heet niet voor niets meiraap. Doordat hij niet winterhard is, kan hij pas in het voorjaar weer gekweekt worden.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Turnip

1 piece

Garlic

65 g

Chestnut mushrooms

1 teaspoon

Fresh ginger

25 g

Mangetout

¼ bunch

Scallions

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

100 g

Dried udon noodles

¼ piece

Lime

75 milliliters

Coconut milk

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories299 kcal
Energy (kJ)1252 kJ
Fat25.5 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate9.4 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein6.2 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid 50 ml groentebouillon per persoon. Schil de meiraap. Snijd de meiraap in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de gember. Dop eventueel de peultjes (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Die kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

Bosui snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in ringen. Houd van het groene gedeelte een klein deel apart voor de garnering.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten.

Noedels koken
4

Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 2 - 3 minuten half gaar. Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Saus koken
5

Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 2 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes koken.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met groenten.

Serveren
6

Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, een limoenpartje en het achtergehouden bosui.