Noedels met pittig rundergehakt en zwarte-bonensaus
Noedels met pittig rundergehakt en zwarte-bonensaus

Noedels met pittig rundergehakt en zwarte-bonensaus

met paksoi, wortel en zoetzure radijs

Dit gerecht is gebaseerd op de wereldwijd bekende Dan Dan noedels, die oorspronkelijk werden verkocht door straatverkopers in de Chinese provincie Sichuan.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Gluten
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat, Gluten)

7 g

Tahini

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Gluten, Wheat)

15 g

Black bean paste

(Contains Soy, Gluten, Wheat)

½ piece

Pak choi

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

¼ bunch

Radish

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2637 kJ
Fat26.35 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate54.8 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber8.39 g
Protein39.85 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Grater
Casserole

Cooking Steps

Radijs zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder het blad van de radijs, snijd de radijs in dunne plakken en vervolgens in fijne reepjes. Meng in een kom de wittewijn- of rijstazijn met de suiker en leg de radijs erin. Breng op smaak met zout. Schep regelmatig om.

Voorbereiden
2

Snipper de ui. Rasp de wortel met een grove rasp. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de stelen en het blad van de paksoi klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 1 - 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de tahin, rode peper (s), zwarte bonenpasta en sojasaus toe en laat 1 - 2 minuten inkoken (zie Tip).

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Meng de gekookte noedels door het gehakt en de saus. Verwarm het geheel 1 minuut zodat de smaken goed intrekken.

Paksoi bakken
5

Verdeel de noedels over diepe kommen. Verhit in dezelfde hapjespan 1/4 el zonnebloemolie per persoon en bak de paksoi 1/2 - 1 minuut.

Serveren
6

Garneer de noedels met de gebakken paksoi en de zoetzure radijs.

Tip: De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.