LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de mango in sommige boxen vervangen door nectarine. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: gebruik 1 nectarine per persoon. Volg het recept verder zoals omschreven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Mango
½ piece
Lime
½ piece
Romano pepper
1 piece
Garlic
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
80 g
Shrimp
5 g
Unsalted peanuts
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Sugar
Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een grote kom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.
Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan, met de knoflook en per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap per persoon en 1/2 el vissaus door.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.
Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.
Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.
Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de overige limoenpartjes.