Noedelsalade met garnalen en mango
Noedelsalade met garnalen en mango

Noedelsalade met garnalen en mango

met zelfgemaakte chilisaus

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de mango in sommige boxen vervangen door nectarine. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: gebruik 1 nectarine per persoon. Volg het recept verder zoals omschreven.

Tags:
Family
Lactose Free
Eat Me First
Allergens:
Fish
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Mango

½ piece

Lime

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

80 g

Shrimp

5 g

Unsalted peanuts

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories545 kcal
Energy (kJ)2280 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate64 g
Sugar31 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een grote kom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Zoetzure chilisaus maken
3

Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper in de lege steelpan, met de knoflook en per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap per persoon en 1/2 el vissaus door.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de pinda's grof.

Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.

Noedelsalade maken
5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de overige limoenpartjes.