Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus

De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, het is familie van de mosterdplant!

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Am choi

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Rice noodles

2 piece

Scallions

2 piece

Egg

⅓ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

100 g

Rainbow slaw mix

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Unsalted peanuts

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories813 kcal
Energy (kJ)3403 kJ
Fat53.7 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate53.6 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein24.1 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Salad Bowl
Casserole
Large Bowl

Cooking Steps

Noedels koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Kook, onafgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

Salade voorbereiden
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng de helft van het witte gedeelte van de bosui in een saladekom met de Vietnamese saus, mayonaise en koolmix. Voeg 1/2 tl wittewijnazijn per persoon toe en meng goed door.

Amchoi bereiden
3

Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan voor de amchoi. Halveer de amchoi en blancheer 1 minuut, giet vervolgens af. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de hapjespan droog, verhit opnieuw met 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur en bak de knoflook 2 minuten. Blus af met de sojasaus en 1 tl water per persoon en verhit nog 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart tot gebruik. 

Omelet bakken
4

Kluts de eieren in een grote kom. Voeg 1 tl Koreaanse kruiden per persoon en het overige witte gedeelte van de bosui toe en meng goed. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Je bakt 1/2 omelet per persoon. Giet de juiste hoeveelheid eimengsel in de pan, verlaag het vuur en laat, afgedekt, stollen, tot de bovenkant bijna gaar is. Vouw dan het omelet dubbel en zet het vuur uit.

Salade afwerken
5

Voeg de noedels toe aan de saladekom en meng met de dressing en de groenten. Hak de pinda's grof.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Halveer het omelet en leg op de borden. Serveer de amchoi ernaast en giet de knoflook-sojasaus erover. Garneer het bord met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.