Oosters gemarineerde zalmfilet
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

.

Tags:
Family
Lactose Free
Eat Me First
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

1 piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

½ piece

Red chili pepper

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Fillet of salmon

85 g

Brown rice

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Brown sugar

1.75 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories818 kcal
Energy (kJ)3423 kJ
Fat39 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate77 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

Tip: In dit gerecht zit 250 g broccoli per persoon. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom,zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Tip: Op de huid van de zalm kan hier en daar nog een schub zitten. Deze kun je makkelijk verwijderen door voorzichtig met een mes tegen de richting van de huid in te krabben.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.

Tip: TIP 1: Het mengen van de olie, knoflook en broccoli gaat gemakkelijk in een kom. Om afwas te besparen kun je ze ook mengen op de bakplaat. TIP 2: De topjes van de broccoli mogen donker worden voor een nootachtige smaak. Let er wel op dat het niet verbrandt.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm boven op de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.