Oosters gemarineerde zalmfilet
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en bruine snelkookrijst

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Tags:
Lactose Free
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

1 piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

½ piece

Red chili pepper

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Fillet of salmon

85 g

Quick-cook brown rice

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 teaspoon

Brown sugar

Nutrition Values

Calories849 kcal
Energy (kJ)3552 kJ
Fat41 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate76 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar de pan, je gebruikt deze opnieuw in stap 4.

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Op de huid van de zalm kan hier en daar nog een schub zitten. Deze kun je makkelijk verwijderen door voorzichtig met een mes tegen de richting van de huid in te krabben.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli in 15 – 20 minuten beetgaar in de oven. De topjes van de broccoli mogen donker kleuren - dit geeft een nootachtige smaak. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de broccoli, olijfolie en knoflook ook direct op de bakplaat mengen.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in de pan met deksel van de broccoli voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.