Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, courgette en gomasio

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Fish
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

65 g

Mushrooms

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

5 g

Ginger paste

½ piece

Courgette

¼ bunch

Scallions

Not included in your delivery

1 tablespoon

Brown sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3037 kJ
Calories726 kcal
Fat31.3 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate70.8 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein33 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Meng in een kom de sojasaus met de bruine suiker, de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree.
  • Leg de zalm in de marinade en laat marineren tot stap 3 (zie Tip).

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Giet af indien nodig en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook, de overige gemberpuree, de champignons, de courgette en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade.
  • Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten op de andere kant.
Serveren
4
  • Voeg de overige marinade toe aan de koekenpan met zalm en verwarm 1 minuut mee (zie Tip).
  • Haal de zalm uit de pan en verdeel over de borden.
  • Verdeel de parelcouscous naast de zalm. Schenk de marinade over de parelcouscous. Schep de groenten ernaast. 
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.