Met de gember en limoen geef je dit gerecht een Oosters tintje en de kokosmelk geeft de rijst een romige smaak. Kokosmelk over? Maak het vloeibaar en bewaar het in ijsblokvormpjes in de vriezer. Je kunt het ook gebruiken in een smoothie met fruit of roer 2 – 3 el door de yoghurt om deze een romige smaak te geven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Broccoli
0.13 unit
Limoen
100 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains Fish)
85 g
Pandanrijst
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snijd van de limoen 1 partje per persoon. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel. Voeg de broccoli, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 2 el water per persoon toe. Breng op smaak met zout en eventueel peper en bak de broccoli, afgedekt, 3 - 4 minuten.
Kook ondertussen 75 ml water per persoon voor de rijst in een pan met deksel.
Leg de heekfilet op een stuk aluminiumfolie en zorg ervoor dat het aluminiumfolie groot genoeg is om dicht te vouwen. Bestrooi de heekfilet met peper en zout en verdeel de broccoli over de vis. Besprenkel met 1 el kokosmelk en vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje. Bak het vispakketje 15 - 20 minuten in de oven.
Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember en peper en zout toe aan het kokende water in de pan met deksel. Voeg de overige kokosmelk toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten op laag vuur droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en besprenkel naar smaak met limoensap.
Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.