Spruiten: niet iedereen is er fan van. In dit gerecht hebben de spruiten een andere smaak dan je misschien gewend bent. Je combineert de Hollandse spruiten namelijk met Oosterse biefstukreepjes, gember en sojasaus. Goed voor je: de 250 g spruiten bevatten zoveel vitamine C als je in 6 dagen nodig hebt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
110 g
Biefstukreepjes
1.5 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
¼ cm
Verse gember
250 g
Spruiten
4 unit
Radijs
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Besprenkel de biefstukreepjes met ⅓ van de sojasaus. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en snijd doormidden (zie tip). Snijd de radijs in dunne plakken.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Haal uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en bak de gember en spruiten 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de radijs, overige sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, spruitjes en biefstukreepjes over de borden.