Wist je dat sugarsnaps verse peulvruchten zijn die je, net als peultjes, helemaal kunt eten? De zaden zitten nog in de peul en mede hierdoor hebben de sugarsnaps een zoete smaak. Als je van vissaus houdt, voeg dit dan naar smaak toe, maar pas op met de sojasaus voor een te zoute smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1 unit
Kipfilet
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
200 g
Groentemix met peen, sugarsnaps en rode ui
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
65 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Bruine suiker
unit
Peper en zout
Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in dunne repen.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster in 3 minuten het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de kipfilet met peper en zout, 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee. Voeg de groentemix met peen, sugarsnaps en rode ui, de sojasaus en bruine suiker toe en roerbak 7 minuten op hoog vuur. Voeg, als het nodig is, een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels bij de kipfilet en groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het geroosterde sesamzaad.