Mango is een gezonde fruitsoort en bevat veel vitamine C. Deze tropische vrucht verandert, net als avocado, snel van onrijp naar rijp en overrijp. Is jouw mango al vrij zacht? Bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Heb je mango over? Op ons blog vind je een gemakkelijk recept om zelf mango-ijsjes te maken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Limoen
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
¼ unit
Komkommer
⅓ unit
Rode paprika
75 g
Gele cherrytomaten
¼ unit
Mango
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
5 unit
Verse bieslook
(May be present Celery)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Maak in een kom een dressing van de gember, rode peper, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, sojasaus, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de noedels.
Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng deze ingrediënten in een saladekom.
Hak de cashewnoten grof en knip of snijd de bieslook klein. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de noedels, de dressing, het grootste deel van de cashewnoten en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en cashewnoten.