Oosterse noedelsalade met mango, groenten en cashewnoten
Oosterse noedelsalade met mango, groenten en cashewnoten

Oosterse noedelsalade met mango, groenten en cashewnoten

Met een zoetzure dressing

Mango is een gezonde fruitsoort en bevat veel vitamine C. Deze tropische vrucht verandert, net als avocado, snel van onrijp naar rijp en overrijp. Is jouw mango al vrij zacht? Bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Heb je mango over? Op ons blog vind je een gemakkelijk recept om zelf mango-ijsjes te maken!

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

¼ unit

Komkommer

⅓ unit

Rode paprika

75 g

Gele cherrytomaten

¼ unit

Mango

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

5 unit

Verse bieslook

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories671 kcal
Energy (kJ)2808 kJ
Fat35 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate72 g
Sugar0 g
Dietary Fiber5 g
Protein13 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Grater
Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Voeg een beetje kokend water toe
3

Maak in een kom een dressing van de gember, rode peper, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, sojasaus, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de noedels.

4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Snijd de mango in blokjes
5

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng deze ingrediënten in een saladekom.

6

Hak de cashewnoten grof en knip of snijd de bieslook klein. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de dressing toe aan de noedels
7

Voeg de noedels, de dressing, het grootste deel van de cashewnoten en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht, eet smakelijk!
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en cashewnoten.