Je brengt dit gerecht op smaak met curry, rode peper en gember. Dat die laatste supergezond is, wist je misschien al. In gember zitten heel wat antioxidanten die goed voor je zijn en je van kwaaltjes afhelpen. Voeg enkele schijfjes verse gember toe aan heet water en je krijgt een echt powerdrankje! In deze roerbak is de gember erg lekker bij de wittekool.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Witte kool
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
50 milliliters
Kokosmelk
2 unit
Ei
(Contains Egg)
20 unit
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wittekool fijn. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de wittekool en currykruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan, zet het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.