Oosterse roerbak met wittekool
Oosterse roerbak met wittekool

Oosterse roerbak met wittekool

Met ei en gezouten pinda's

Je brengt dit gerecht op smaak met curry, rode peper en gember. Dat die laatste supergezond is, wist je misschien al. In gember zitten heel wat antioxidanten die goed voor je zijn en je van kwaaltjes afhelpen. Voeg enkele schijfjes verse gember toe aan heet water en je krijgt een echt powerdrankje! In deze roerbak is de gember erg lekker bij de wittekool.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

200 g

Witte kool

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

50 milliliters

Kokosmelk

2 unit

Ei

(Contains Egg)

20 unit

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories771 kcal
Energy (kJ)3226 kJ
Fat36 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijd de groenten.
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wittekool fijn. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de wittekool en currykruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak een roerei.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbak 1 minuut.
5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan, zet het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Garneer met de gezouten pinda’s.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.