Choisam is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente lijkt op paksoi en heeft dikke, knapperige stengels en groene bladeren. Deze noedelsoep met biefstuk is een zeer populair gerecht in China en kun je daar in elk restaurant bestellen! Voor deze soep gebruik je mals biefstuk gesneden uit de bovenbil van de koe.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Kogelbiefstuk
½ unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
75 g
Sugarsnaps
125 g
Choisam
50 g
Rijstvermicelli
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
500 milliliters
Runderbouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon.
Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder het topje van de sugarsnaps en snijd doormidden. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.
Wrijf de kogelbiefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Gril of bak de kogelbiefstuk medium in 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.
Verhit de overige zonnebloemolie in een soeppan of wok en bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de choisam en rijstvermicelli toe. Breng op smaak met de sojasaus.
Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg de biefstukreepjes toe aan de soep.