Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam
Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Oosterse soep met biefstuk, sugarsnaps en choisam

Een heldere bouillonsoep met rijstvermicelli

Choisam is een bladgroente die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken. Deze groente lijkt op paksoi en heeft dikke, knapperige stengels en groene bladeren. Deze noedelsoep met biefstuk is een zeer populair gerecht in China en kun je daar in elk restaurant bestellen! Voor deze soep gebruik je mals biefstuk gesneden uit de bovenbil van de koe.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kogelbiefstuk

½ unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

75 g

Sugarsnaps

125 g

Choisam

50 g

Rijstvermicelli

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

500 milliliters

Runderbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories449 kcal
Energy (kJ)1879 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate53 g
Sugar0 g
Dietary Fiber4 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon.

Snijd de choisam klein
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder het topje van de sugarsnaps en snijd doormidden. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Bak de kogelbiefstuk
3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de helft van de zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Gril of bak de kogelbiefstuk medium in 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in een soeppan of wok en bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de rijstvermcelli toe
5

Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de choisam en rijstvermicelli toe. Breng op smaak met de sojasaus.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en voeg de biefstukreepjes toe aan de soep.