Oosterse tomatensaus met rundergehakt
Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Met Turkse rode peper en aardappelpuree

In het Midden-Oosten worden gehaktballen 'köfte' genoemd. Rond, plat, klein of groot; ze bestaan in vele vormen en smaken. Vandaag maak je een oosters geïnspireerd gerecht met een tomatensaus met komijn en Turkse rode peper die goed past bij de köfte. Als tegenhanger van de pittige köfte serveer je een romige aardappelpuree.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1 unit

Turkse rode peper

1 unit

Tomaat

250 g

Kruimige aardappelen

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Passata

120 g

Rundergehakt met köftekruiden

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3598 kJ
Calories860 kcal
Fat46 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate63 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein44 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Turkse rode peper en de tomaat in kleine blokjes.

aardappel
2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

saus
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook, sjalot, rode peper en komijn 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Turkse rode peper en tomaat toe en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, voeg de tomatenpassata toe en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel langer wanneer je de saus te dun vindt. Breng op smaak met peper en zout.

gehakt
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 – 4 minuten los. Bak het gehakt niet langer, anders wordt het droog. Breng op smaak met peper en zout.

munt
5

Snijd ondertussen de verse munt in reepjes.

serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de tomatensaus eromheen en het gehakt erop. Garneer met de verse munt.