Op de huid gebakken heekfilet met kleurrijke aardappelsalade
Op de huid gebakken heekfilet met kleurrijke aardappelsalade

Op de huid gebakken heekfilet met kleurrijke aardappelsalade

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke salade van rode paprika, radijs, bosuien en aardappelen. Door de olijvencrème toe te voegen krijgt de salade een romige twist. Voeg eventueel een tl mosterd toe voor iets meer pit.

Allergens:
Fish
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode paprika

5 unit

Radijs

1.5 unit

Bosui

1 unit

Heekfilet met huid

(Contains Fish)

40 g

Olijvencrème

(Contains Milk, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories483 kcal
Energy (kJ)2021 kJ
Fat21 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate45 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kook de aardappelen.
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten van 1 ½ cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 12 - 15 minuten gaar koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de ingrediënten klein.
2

Snijd ondertussen de paprika klein. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de bosui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en ¾ van de groene delen van de bosui in een saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de bosui toe, blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom.

4

Maak de koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel. Draai de heekfilet om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de aardappelen en olijvencrème samen en meng goed.
5

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige groene delen van de bosui.
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met de overige groene delen van de bosui en serveer met de heekfilet.