Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke salade van rode paprika, radijs, bosuien en aardappelen. Door de olijvencrème toe te voegen krijgt de salade een romige twist. Voeg eventueel een tl mosterd toe voor iets meer pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Rode paprika
5 unit
Radijs
1.5 unit
Bosui
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains Fish)
40 g
Olijvencrème
(Contains Milk, Mustard)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten van 1 ½ cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 12 - 15 minuten gaar koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de paprika klein. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de bosui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en ¾ van de groene delen van de bosui in een saladekom.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de bosui toe, blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom.
Maak de koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel. Draai de heekfilet om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met de overige groene delen van de bosui en serveer met de heekfilet.