Open lasagne met garnalen en roomsaus
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Fresh lasagne sheets

1 piece

Tomato

½ piece

Leek

5 g

Fresh dill

90 g

Shrimp

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

0.16 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3127 kJ
Calories747 kcal
Fat37 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate70 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te blancheren. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de blaadjes dille van de takjes.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de wittewijnazijn door witte wijn voor meer smaak!

Saus laten inkoken
3

Voeg de tomaten, prei, kookroom, de helft van de dille en per persoon 1/8 groentebouillonblokje toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken totdat de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.

Lasagnebladen snijden
4

Snijd alle lasagnebladen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kan serveren.

Lasagnebladen koken
5

Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in en vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6.

Tip: Als je te lang wacht, gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.

Serveren
6

Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?