Open lasagne met garnalen en roomsaus
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille

De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook deze verse lasagnebladen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Egg
Wheat
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

1.5 piece

Tomato

½ piece

Leek

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

25 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2682 kJ
Calories641 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate73.1 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein25.6 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te koken (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de dilleblaadjes van de takjes.

Tip: Bewaar de lasagnebladen tot gebruik in stap 4 in de koelkast. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken. 

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!

Saus laten inkoken
3

Bereid 25 ml bouillon per persoon. Voeg de tomaat, prei, kookroom, de helft van de dille en de bouillon toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.

Lasagnebladen snijden
4

Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kunt serveren.

Lasagnebladen koken
5

Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6 (zie Tip).

Tip: Als je te lang wacht gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.

Serveren
6

Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met nog een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?