De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook deze verse lasagnebladen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 g
Fresh lasagne sheets
(Contains Egg, Wheat)
1.5 piece
Tomato
½ piece
Leek
5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen in te koken (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Ris de dilleblaadjes van de takjes.
Tip: Bewaar de lasagnebladen tot gebruik in stap 4 in de koelkast. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!
Bereid 25 ml bouillon per persoon. Voeg de tomaat, prei, kookroom, de helft van de dille en de bouillon toe aan de pan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kunt serveren.
Kook de lasagnebladen met een snufje zout, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6 (zie Tip).
Tip: Als je te lang wacht gaan de lasagnevellen aan elkaar plakken.
Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met nog een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?