Een broodje shoarma, maar dan anders. In plaats van pitabroodjes gebruik je tortilla's en net als bij een Turkse pizza, rol je de tortilla op. We hebben gekozen voor kalkoenshoarma, wat een stuk magerder is dan bijvoorbeeld lamsvlees. Dit gerecht staat snel op tafel en is perfect om het weekend mee in te luiden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Turkse groene peper
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
120 g
Kalkoenshoarma
0.13 unit
IJsbergsla
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
50 g
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
• Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes. • Snipper de rode ui.
• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. • Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. • Verdeel de ijsbergsla over de tortilla's en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla's op.
• Verdeel de tortilla's met shoarma over de borden.