Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus
Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

met spinazie en kaas

Orecchiette is een typische pasta uit Apulië, een regio in Zuid-Italië. De naam hebben ze te danken aan hun vorm, die lijktop kleine oren.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Chestnut mushrooms

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Spinach

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

75 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3529 kJ
Fat39.3 g
Saturated Fat20.8 g
Carbohydrate80.4 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein40.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Bereid de paddenstoelenbouillon.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 – 3 minuten aan en breng  op smaak met peper en zout. Haal het kipgehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de ui 1 – 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten.
Saus maken
3
  • Blus de champignons, knoflook en ui af met de paddenstoelenbouillon.
  • Voeg de kookroom en 1 tl mosterd per persoon toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan het kipgehakt toe en kook de saus nog 4 – 5 minuten op laag vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan en roer door.
Serveren
4
  • Meng de pasta met de saus en voeg eventueel wat extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de kaas.