Orecchiette met pesto en witte grillkaas
Orecchiette met pesto en witte grillkaas

Orecchiette met pesto en witte grillkaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en ui

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Cashews
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

65 g

Red cherry tomatoes

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Onion

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

90 g

Orecchiette

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories969 kcal
Energy (kJ)4055 kJ
Fat55.1 g
Saturated Fat25.6 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein38.2 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de orecchiette.
  • Snijd de ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren en koken
2
  • Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Kook de orecchiette, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Grillkaas bakken
3
  • Snijd de witte grillkaas in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de witte grillkaas 2 - 3 minuten per kant.
  • De witte grillkaas is klaar als hij goudbruin is (zie Tip).
  • De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als het te snel gaat.

Tip: Bak de witte grillkaas pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de witte grillkaas direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4
  • Meng de ovengroenten en groene pesto met de orecchiette.
  • Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen.
  • Verdeel de orecchiette over diepe borden.
  • Leg de witte grillkaas erop. Garneer met de verse bladpeterselie.