Orzo met 1001-kruiden-gehakt
Orzo met 1001-kruiden-gehakt

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

met pecorino, mascarpone, champignons en prei

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Leek

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

½

Tomato paste

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

65 g

Mushrooms

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3317 kJ
Calories793 kcal
Fat37.9 g
Saturated Fat21.2 g
Carbohydrate71.9 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein36.3 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog in de pan met deksel op laag vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, champignons, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Op smaak brengen
3
  • Roer de prei erdoor en bak, afgedekt, 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep op elk bord 1 lepel mascarpone.
  • Garneer met de geraspte pecorino.