Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar is eigenlijk een gedroogde pastasoort. Vandaag combineer je het met broccoli: boordevol vezels en heerlijk in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pittige pecorino.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
250 g
Broccoli
3 bunch
Verse tijm
(May be present Celery)
15 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
40 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snijd of hak fijn.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.