Orzo met courgette en cherrytomaten
Orzo met courgette en cherrytomaten

Orzo met courgette en cherrytomaten

met geraspte gruyère en rozemarijn

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Veggie
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

2 piece

Garlic

½ piece

Courgette

125 g

Red cherry tomatoes

¼ sprig

Fresh rosemary

85 g

Orzo

5 g

Shaved almonds

20 g

Grated Gruyère DOP

Not included in your delivery

1 teaspoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories599 kcal
Energy (kJ)2508 kJ
Fat22 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate76 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht door de gruyère, amandelen en de grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper & zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Voeg in stap 2 de courgette aan de orzo toe en verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Op smaak brengen
5

Meng de helft van de geraspte gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de cherrytomaten en courgette erover en garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!