Heb je nog ricotta over na deze maaltijd? Ricotta kun je ook een zoete twist geven, met de citroenrasp en wat honing voor bij het dessert.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Onion
125 g
Chestnut mushrooms
5 g
Fresh tarragon & chervil
¼ piece
Lemon
75 g
Orzo
(Contains Tarwe May be present Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
50 g
Ricotta
(Contains Melk (inclusief lactose))
20 g
Grated Pecorino DOP
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snijd de ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak in 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Giet af indien nodig. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Weetje: Ricotta is heerlijk romig van smaak. Wist je dat het eigenlijk een hele magere kaas is én weinig zout bevat? Het bevat maar liefst 90 - 95% minder zout en veel minder calorieën. Lekker én gezond dus!
Voeg de roomboter, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel naar smaak toe, maar houd een deel apart om te garneren (zie Tip).
Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef eerst voordat je deze kruiden toevoegt.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.