Orzo met frisse citroenroomkaas en kastanjechampignons
Orzo met frisse citroenroomkaas en kastanjechampignons

Orzo met frisse citroenroomkaas en kastanjechampignons

met pecorino, dragon en kervel

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Onion

125 g

Chestnut mushrooms

5 g

Fresh tarragon & chervil

¼ piece

Lemon

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2592 kJ
Calories619 kcal
Fat27.2 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate67.2 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein22.7 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak in 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Giet af indien nodig. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Citroenroomkaas maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de roomkaas met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

 

Mengen
5

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de helft van de citroenroomkaas en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel naar smaak toe, maar houd een deel apart om te garneren (zie Tip).

Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef eerst voordat je deze kruiden toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenroomkaas. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.