Van oudsher is orzo een pastasoort die gegeten werd door de gladiatoren van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig wordt het niet alleen veel gebruikt in Italië, maar vind je orzo ook terug in de Griekse en Arabische keuken. In dit gerecht gebruik je provolone, waardoor je in Italiaanse sferen blijft. Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¾ unit
Venkel
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
90 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
40 g
Provolonevlokken
(Contains Milk)
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in blokjes van 1 cm. Snijd het loof van de venkel fijn en houd apart voor de garnering.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel, de orzo en de tijm toe en bak 1 –2 minuten.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, op middelhoog vuur, in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 – 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Schenk het bakvocht van de garnalen bij de orzo en roer door. Voeg de provolone toe aan de orzo en laat, al roerend, smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, steek de garnalen tussen de orzo en garneer met het venkelloof.