Orzo met gekruide kipfilet en verse oregano
Orzo met gekruide kipfilet en verse oregano

Orzo met gekruide kipfilet en verse oregano

Met gebakken groenten en paprikapoeder

Vandaag eet je de orzo met kip die je bakt met paprikapoeder en verse oregano voor een volle smaak. Orzo, een pastasoort in de vorm van rijstkorrels, betekent in het Italiaans letterlijk gerst. In Italië wordt orzo traditioneel in een soep gegeten, die van oudsher tijdens huwelijken wordt geserveerd. Je komt de pasta ook veel tegen in de Griekse en Midden-Oosterse keuken.

Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse oregano

60 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

100 g

Kipfiletstukjes

1 teaspoon

Paprikapoeder

200 g

Groentemix

(May be present Celery)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2443 kJ
Calories584 kcal
Fat26 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate53 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Smaakmaker snijden
1

Bereid de bouillon en pers of snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

Orzo koken
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur (zie tip). Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg wat water toe als de orzo te droog wordt.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 – 4 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg de overige knoflook, paprikapoeder en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Groenten bakken
4

Bak de groentemix in dezelfde wok of hapjespan, 5 – 7 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de orzo toe aan de groenten en meng door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de orzo met de stukjes kip en de groenten over de borden.