Vandaag eet je de orzo met kip die je bakt met paprikapoeder en verse oregano voor een volle smaak. Orzo, een pastasoort in de vorm van rijstkorrels, betekent in het Italiaans letterlijk gerst. In Italië wordt orzo traditioneel in een soep gegeten, die van oudsher tijdens huwelijken wordt geserveerd. Je komt de pasta ook veel tegen in de Griekse en Midden-Oosterse keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
2 bunch
Verse oregano
60 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
100 g
Kipfiletstukjes
1 teaspoon
Paprikapoeder
200 g
Groentemix
(May be present Celery)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en pers of snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.
Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur (zie tip). Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg wat water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 – 4 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg de overige knoflook, paprikapoeder en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak de groentemix in dezelfde wok of hapjespan, 5 – 7 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo toe aan de groenten en meng door elkaar.
Verdeel de orzo met de stukjes kip en de groenten over de borden.