Orzo met geroosterde bloemkool en bimi
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Met verse citroentijm en amandelschaafsel

Bloemkool is hartstikke gezond en je kunt er veel kanten mee op: je kunt 'm koken, er bloemkoolcouscous van maken of, zoals in dit geval, roosteren in de pan. De roosjes worden op die manier knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. De smaak wordt door het roosteren een beetje nootachtig, wat goed bij de amandelen past.

Allergens:
Almonds
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Verse citroentijm

(May be present Celery)

150 g

Bloemkool

50 g

Bimi

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

25 g

Parmigiano reggiano-vlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3079 kJ
Calories736 kcal
Fat37 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate71 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Weeg de bloemkool af, snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bimi doormidden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bereiden
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de citroentijm, de bloemkool, de bimi en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 18 – 22 minuten. Schud de pan af en toe, zodat de groenten niet aanbranden.

Amandelen roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen 3 – 4 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo maken
4

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, roer door tot elke korrel omringt is met boter en blus af met de bouillon. Kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

Op smaak brengen
5

Voeg de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de bloemkool met tijm over de orzo en garneer met de bimi, het gebakken amandelschaafsel en de overige parmigiano reggiano.