Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood
Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood

Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood

met gerookte paprika, witte kaas en vers basilicum

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh basil & oregano

½ piece

Romano pepper

½ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

40 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Passata

1 teaspoon

Smoked paprika

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2740 kJ
Fat31.8 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate64.5 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein20.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pluk de oreganoblaadjes en hak grof. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten op laag vuur beetgaar. Giet af en bewaar apart.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl suiker toe en laat alles nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven bij de groenten.

Kruidenkaastopping maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Snijd de ciabattahelften in repen. Verdeel de tomatensaus over de borden. Meng de groenten met de orzo en verdeel over de tomatensaus. Besprenkel met de kaas-basilicumtopping en leg het knoflookbrood ernaast.