Orzo met kip en pecorino
Orzo met kip en pecorino

Orzo met kip en pecorino

met rozijnen, walnootstukjes en broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

160 g

Broccoli

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

7.5 g

Raisins

10 g

Chopped walnuts

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories709 kcal
Energy (kJ)2968 kJ
Fat29 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate69 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/2 bouillonblokje per 500 ml kokend water.

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?