Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
160 g
Broccoli
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
7.5 g
Raisins
10 g
Chopped walnuts
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
10 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/2 bouillonblokje per 500 ml kokend water.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?