Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
200 g
Broccoli
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
10 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
10 g
Grated Pecorino DOP
(Contains Milk)
¼ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?