Sicilian-Style Orzo with Chicken & Pecorino
Sicilian-Style Orzo with Chicken & Pecorino

Sicilian-Style Orzo with Chicken & Pecorino

with walnuts, raisins & broccoli

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Wheat
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

200 g

Broccoli

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2782 kJ
Calories665 kcal
Fat22 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate72.2 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein38.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per 500 ml kokend water.

Broccoli snijden
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Koken
3

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?