Orzo met mini-romatomaten uit de oven
Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Orzo met mini-romatomaten uit de oven

met gebakken courgette, gruyère en oregano

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Mini Roma tomatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

¼ piece

Lemon

85 g

Orzo

⅓ sachet(s)

Dried oregano

45 g

Grated Gruyère DOP

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories787 kcal
Energy (kJ)3291 kJ
Fat38 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate79 g
Sugar19 g
Dietary Fiber1.7 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Tomaatjes roosteren
1

Breng 175 ml water per persoon met daarin 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Meng de mini-romatomaten in een ovenschaal met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Tip: Wist je dat deze maaltijd, vooral door de gruyere, maar ook door de courgette bijna 50% van de ADH calcium bevat? En wist je dat je met deze maaltijd ruim 300 gram groente eet? Dat is in 1 klap de ADH!

Orzo koken
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de sjalot, ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en 1 tl gedroogde oregano per persoon toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en de overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Orzo mengen
5

Voeg de courgette en de helft van de geraspte gruyère toe aan de orzo en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige gruyère. Verdeel de mini-romatomaten over het gerecht. Serveer met het overgebleven citroensap zodat je dit naar smaak kunt toevoegen.