Orzo met mini-romatomaten uit de oven
Orzo met mini-romatomaten uit de oven

Orzo met mini-romatomaten uit de oven

met gebakken courgette, Franse bergkaas en Italiaanse kruiden

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Mini Roma tomatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

¼ piece

Lemon

70 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

35 g

Grated Comté

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories662 kcal
Energy (kJ)2771 kJ
Fat33 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate64 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein23 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Tomaatjes roosteren
1

Breng per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een ovenschaal de mini-romatomaten met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Tip: Wist je dat deze maaltijd vooral door de gruyère, maar ook door de courgette, bijna 50% van de ADH calcium bevat? En wist je dat je met deze maaltijd ruim 300 gram groente eet? Dat is in 1 klap de ADH!

Orzo koken
3

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de sjalot, ½ tl citroenrasp per persoon en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en de overige knoflook 6 minuten op middelhoog vuur. Besprenkel halverwege met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Orzo mengen
5

Voeg de courgette en de helft van de geraspte kaas toe aan de orzo en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige geraspte kaas. Verdeel de mini-romatomaten over het gerecht. Serveer het overgebleven citroensap apart zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.