Wist je dat de pompoen familie is van de komkommer en de meloen? Om het jou extra makkelijk te maken hebben wij de pompoen alvast gesneden. In combinatie met de orzo, verse tijm en grana padano is dit een heerlijke, hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 bunch
Verse tijm
(May be present Celery)
15 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
125 g
Pompoenblokjes
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
25 g
Grana padano-vlokken
(Contains Egg, Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.
Verhit een hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan met deksel en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 4 – 6 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken t.
Maak in een saladekom een dressing van 1/2 el olijfolie en 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de rest van de spinazie toe en meng goed door. Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna ook de pompoen toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten. Serveer met de groene salade.