Orzo met pompoen, spinazie en Red Leicester kaas
Orzo met pompoen, spinazie en Red Leicester kaas

Orzo met pompoen, spinazie en Red Leicester kaas

met pecannoten, verse salie en rozijnen

Om het jou extra makkelijk te maken hebben wij de pompoen alvast gesneden. In combinatie met de orzo, verse salie en red Leicester kaas is dit een heerlijke, hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen.

Tags:
Family
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Pecans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh sage

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

5 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

150 g

Diced pumpkin

100 g

Spinach

(May be present Celery)

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

15 g

Grated Red Leicester

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories567 kcal
Energy (kJ)2373 kJ
Fat22.3 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate69.6 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein18.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de salieblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes.

Orzo koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelmatig vuur en roerbak de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecanstukjes zonder olie tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pompoen bakken
4

Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de knoflook, ui en salie 1 - 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de spinazie en de rozijnen toe en roer tot de spinazie geslonken is.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.

Op smaak brengen
5

Roer de helft van de Red Leicester kaas en 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de orzo. Voeg vervolgens de pompoen en spinazie toe aan de pan met orzo en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige Red Leicester kaas en de geroosterde pecanstukjes.