Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met heerlijk zoete pompoen. Voor het gemak en snelheid is deze al in blokjes gesneden en klaar voor gebruik. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoten.

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

2 sprig

Verse dragon

(May be present Celery)

15 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

225 g

Pompoenblokjes

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories559 kcal
Energy (kJ)2339 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein15 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Casserole

Cooking Steps

Snipper de sjalot en snijd de dragon
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.

Rooster de pecannoten
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.

Schep de pompoenblokjes door de orzo
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4 - 6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dragon
4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.