Voor dit gerecht gebruik je niet alleen Italiaanse orzo en grana padano, maar ook de biologische geteelde venkel komt uit het land van de lekkere pasta’s en wijnen. Door het toevoegen van venkel en snijbonen is dit gerecht rijk aan ijzer en vitamine B1. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goed energielevel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
125 g
Snijbonen
1.5 sprig
Gedroogde oregano
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
37.5 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Dop de snijbonen en snijd in reepjes van maximaal een ½ cm. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, snijbonen en knoflook, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo en de helft van de grana padano bij de groenten in de wok of hapjespan en meng alles goed.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.
Tip! Heb je venkel over? Deze groente kun je rauw uitstekend verwerken in een salade met mandarijnpartjes, rozijnen en wat gemengde noten.