Orzo met snijbonen, venkel en grana padano
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas

Voor dit gerecht gebruik je niet alleen Italiaanse orzo en grana padano, maar ook de biologische geteelde venkel komt uit het land van de lekkere pasta’s en wijnen. Door het toevoegen van venkel en snijbonen is dit gerecht rijk aan ijzer en vitamine B1. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goed energielevel.

Allergens:
Gluten
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

125 g

Snijbonen

1.5 sprig

Gedroogde oregano

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

37.5 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories650 kcal
Energy (kJ)2720 kJ
Fat26 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Large Pan
Pan

Cooking Steps

Snipper de sjalot
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Dop de snijbonen en snijd in reepjes van maximaal een ½ cm. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

Bak de orzo al roerende
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Voeg alles samen
3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, snijbonen en knoflook, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de orzo en de helft van de grana padano bij de groenten in de wok of hapjespan en meng alles goed.

Ganeer het gerecht met grana padano
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige grana padano.

Tip! Heb je venkel over? Deze groente kun je rauw uitstekend verwerken in een salade met mandarijnpartjes, rozijnen en wat gemengde noten.