Orzo met spinazie en cherrytomaten
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met grana padano en pijnboompitten

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. De pastasoort orzo lijkt op rijst, maar heeft een veel kortere kooktijd dan bijvoorbeeld risottorijst. De cherrytomaten worden door het bakken lekker zoet. Je maakt dit gerecht af met grana padano; het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Allergens:
Gluten
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Paprikapoeder

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2862 kJ
Calories684 kcal
Fat29 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate72 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster de pijnboompitten, zonder boter of olie, in 4 – 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pijnboompitten en de overige grana padano.