Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. En een goede pasta top je af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
125 g
Red cherry tomatoes
85 g
Orzo
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
0.99 teaspoon
Ground paprika
150 g
Spinach
(May be present Celery)
25 g
Grana Padano flakes DOP
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder boter of olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Wist je dat spinazie een goede bron van calcium is? De hoeveelheid calcium in de spinazie die je vandaag per persoon gebruikt, komt in de buurt van de hoeveelheid calcium in een beker melk.
Voeg de helft van de Grana Padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige Grana Padano.