Orzo met spinazie en mini-romatomaten
Orzo met spinazie en mini-romatomaten

Orzo met spinazie en mini-romatomaten

met geroosterd amandelschaafsel en Grana Padano

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Mini Roma tomatoes

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

15 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 teaspoon

Ground paprika

100 g

Spinach

(May be present Celery)

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

30 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2818 kJ
Calories674 kcal
Fat30.2 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate69.7 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein24.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Romatomaten bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Voeg de zongedroogde tomaten en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon toe en roer door. Bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de orzo toe aan de groenten en kook nog 1 minuut.

Weetje: Deze maaltijd bevat mede door de spinazie, Grana Padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de Grana Padanovlokken.