Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 g
Mini Roma tomatoes
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
15 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 teaspoon
Ground paprika
100 g
Spinach
(May be present Celery)
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
30 g
Sundried tomatoes
1 tablespoon
[Plant-based] butter
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Voeg de zongedroogde tomaten en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon toe en roer door. Bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo toe aan de groenten en kook nog 1 minuut.
Weetje: Deze maaltijd bevat mede door de spinazie, Grana Padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de Grana Padanovlokken.