Orzo met verse oreganopesto
Orzo met verse oreganopesto

Orzo met verse oreganopesto

Met champignons en rode paprika

Pesto bestaat in vele soorten en smaken en maak je heel gemakkelijk zelf. Vandaag doe je dat met verse oregano. Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd en kom je in de Italiaanse keuken veel in gedroogde versie tegen. Door de pittige smaak is dit kruid in verse vorm heel geschikt om pesto mee te maken. De aardse smaak van de champignons past hier goed bij.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

125 g

Champignons

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1.5 bunch

Verse oregano

10 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3799 kJ
Calories908 kcal
Fat58 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate71 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein23 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Grater
Immersion blender

Cooking Steps

Pijnboompitten roosteren
1

Bereid de bouillon. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in smalle repen en de champignons in plakken.

Orzo koken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de orzo te droog wordt.

Groenten bakken
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Pesto maken
5

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof. Pureer de oregano met de parmigiano reggiano, 2/3 van de pijnboompitten, de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1½ el water per persoon met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut. Verdeel de orzo over de borden. Schep de oreganopesto erop en garneer met de overige pijnboompitten.