Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Deze orzo-risotto is een gebalanceerde compositie van zachte, romige, zoute en zure smaken. Voor een zomers tintje wordt de kabeljauw afgemaakt met citroen. Wat niet alleen lekker fris is, maar ook werkt als smaakversterker.

Allergens:
Gluten
Wheat
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ g

Venkel

½ g

Courgette

25 g

Magere spekblokjes

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

¼ unit

Citroen

1 unit

Kabeljauwfilet met huid

(Contains Fish)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories681 kcal
Energy (kJ)2849 kJ
Fat24 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Snijd de courgette in halve plakken (zie tip).

Spekjes uitbakken
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo koken
3

Bak vervolgens de ui, knoflook, venkel en courgette in het bakvet van de spekjes, op middelhoog vuur 3 - 4 minuten in dezelfde wok of hapjespan. Bak de orzo 1 minuut mee en voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt

Citroen raspen
4

Boen of was ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp. Snijd de citroen in halve plakken.

Kabeljauw bakken
5

Dep het vel van de kabeljauw droog. Bestrooi de andere kant met de tijm. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kabeljauw 3 - 4 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen.

Op smaak brengen
6

Breng de orzo-risotto op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de gebakken kabeljauw en garneer met 1 tl citroenrasp per persoon. Bestrooi met de spekjes. Voeg naar smaak meer citroenrasp toe.