Deze orzo-risotto is een gebalanceerde compositie van zachte, romige, zoute en zure smaken. Voor een zomers tintje wordt de kabeljauw afgemaakt met citroen. Wat niet alleen lekker fris is, maar ook werkt als smaakversterker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ g
Venkel
½ g
Courgette
25 g
Magere spekblokjes
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
¼ unit
Citroen
1 unit
Kabeljauwfilet met huid
(Contains Fish)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Snijd de courgette in halve plakken (zie tip).
Verhit een wok of hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak vervolgens de ui, knoflook, venkel en courgette in het bakvet van de spekjes, op middelhoog vuur 3 - 4 minuten in dezelfde wok of hapjespan. Bak de orzo 1 minuut mee en voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt
Boen of was ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp. Snijd de citroen in halve plakken.
Dep het vel van de kabeljauw droog. Bestrooi de andere kant met de tijm. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kabeljauw 3 - 4 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen.
Breng de orzo-risotto op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de gebakken kabeljauw en garneer met 1 tl citroenrasp per persoon. Bestrooi met de spekjes. Voeg naar smaak meer citroenrasp toe.