The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Cypriot-style cheese
(Contains Milk)
40 g
Caponata dip
(Contains Celery)
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ piece
Eggplant
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ piece
Onion
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Sugar
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de grillkaas in plakjes van 1 cm dik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine blokjes toe en bak 4 - 5 minuten of totdat de aubergine goudbruin is.
Voeg de orzo en de Siciliaanse kruiden toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de caponata dip, bouillon en 1/2 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 8 - 10 minuten sudderen.
Giet voorzichtig de groenten met orzo in een ovenschaal. Leg hierop de plakjes grillkaas.
Bak het geheel 10 - 15 minuten in de oven of totdat de grillkaas goudbruin is. Bak de laatste 5 minuten bovenin de oven zodat de grillkaas bruin kleurt.
Verdeel de groenten met orzo en grillkaas over de borden en serveer!